Weinig tijd is geen excuus!


Tijd is van essentieel belang, en als ik snel moet gaan, is het vissen met pruimen een welkome afwisseling. Ik gebruik deze methode graag als ik maar 3 tot 4 uur heb. Ik gebruik maar één hengel, de Solid Spin, 2.70m lang, die perfect is voor dit type visserij. Mijn keuze van de stek moet goed doordacht zijn, het is het beste om alles van tevoren goed te bekijken en de onderwaterstructuur te bestuderen, zodat geen kostbare vistijd verloren gaat. Ik gebruik graag een elektronisch hulpmiddel, een mobiel echolood, wanneer ik naar de plekken kijk. Hiermee kan ik de onderwaterstructuur prachtig lezen en markante plaatsen uitkiezen waar ik later de montering zal plaatsen.

"Als ik weinig tijd heb, komt het pruimenvissen me goed van pas."

Wolfgang Tittel, Team Black Cat

Bij het vissen op pruimen is mijn rig niet anders dan die ik gebruik als ik in het water zit, het enige verschil is de lengte. Hier gebruik ik een lengte van 1,50 m tot max. 1,80 m en bind ik mijn lood rechtstreeks in de wartel met een 0,35 mm mono. Sommigen gebruiken graag de Power Boom, die vrij kan bewegen op de hoofdlijn, ik geef er de voorkeur aan het lood vast te zetten, maar iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren. In mijn versie met het vastgebonden lood gaat alleen het lood verloren bij een addertje onder het gras en niet het hele tuig. De vaste punt zorgt ook voor een beter inhakingseffect omdat de vis het lood meesleept. Als extra stimulans gebruik ik Black Cat Flavour Spray, die de kans op succes in de korte vistijd vergroot.

Ook u kunt deze spannende visserij uitproberen als u het snel wilt doen.

Veel plezier bij het water

Uw Wolfgang Tittel, Team Black Cat

BLIJF BIJ ONS EN VANG MEER VIS !

Bekijk de productcatalogus


Zoek uw Black Cat dealer