Zomervissen is niet altijd gemakkelijk


Elke meervalvisser weet het: het paaiseizoen is voorbij en je hebt letterlijk jeuk onder je nagels. Lage waterstanden, hoge temperaturen en de beslissing welk tuig en vooral welk waterlichaam het beste is? Ik heb vele dagen doorgebracht met het bijhouden van wat was en hoe de vis de vorige keer kwam, maar het is altijd anders en de kaarten worden van tijd tot tijd herschud.

"De kaarten worden elke keer opnieuw geschud".

Uwe Geyer, Team Black Cat

Ik koos deze keer voor een heel stil water, met niet veel structuur maar wel een steil aflopende rand aan de oever op 2,80m. Zo gezegd zo gedaan, ik zette mijn freestyle rig met een Black Cat front zone loodje "Glow in the Dark" en een combi-rig geaasd met dode aasvis en gegarneerd met een wormbundel direct in het tegenoverliggende dode hout op de oever. De nacht was volkomen rustig, afgezien van een fikse regenbui om 3.20 uur, die ik zonder paraplu en met de nodige glimlach en de Black Cat Extreme Bedchair Cover gemakkelijk doorstaan heb. Alles bleef de rest van de reis rustig en gaf me de indruk als een kleermaker naar huis te gaan. Toen rees weer de vraag, was het de verkeerde montage of was het het rustige water dat ik had gekozen?

De Black Cat Freestyle Bankhengel boog zonder enig compromis op een moment dat je geen aanbeet verwacht. Alleen al het feit dat het lukte en ik kon genieten van de oefening in de boot maakte me zo gelukkig omdat het plan uiteindelijk werkte.

Kijk er eens naar en zoals beschreven - het gaat vaak anders dan je denkt !!!

Veel groeten en veel geluk op het water

Uw Uwe Geyer

Vistuig :

  • Black Cat Freestyle Bank 400g
  • Zwarte Kat Mega Haak 8/0
  • Black Cat Triplet 3/0
  • Black Cat Front Zone Lood 20 g Glow in the Dark
  • 1,2 mm Black Cat Mono Leader met 68 kg draagvermogen
  •  Black Cat leader materiaal Power Leader 1,0 mm en 80 kg draagvermogen als combi-rig geïntegreerd

BLIJF BIJ ONS EN VANG MEER VIS !

Bekijk de productcatalogus


Zoek uw Black Cat dealer