Hete dagen, slijmerige nachten


Johann Troppacher, lid van het Black Cat Team, runt het enige meervalkamp aan de bovenloop van de Po in Italië. Het vissen hier aan de bovenloop is niet bepaald gemakkelijk, je moet precies weten wat je doet. De stroomsnelheid van de rivier is hier veel lager dan in de middenloop. In eerste instantie klinkt dat alsof het dingen makkelijker maakt. Op het eerste gezicht wel, want de lagere stroomsnelheid maakt het leggen zelf wat gemakkelijker. Maar het probleem is dat het door de lage stroomsnelheid veel moeilijker is om de "hot spots" te vinden, d.w.z. de plaatsen waar de meerval zich bevindt. Je ziet geen draaikolken en/of plaatsen met stromingsschaduwen, de bodem heeft veel minder structuur en de vissen zijn meestal minder samengedrukt dan in de middelste gedeelten het geval is. De moeilijkheid op de bovenloop is dus vooral de keuze van de plek. Daarom raadt Johann iedereen die nog nooit in de bovenloop heeft gevist, aan om te gidsen. Peter en Ale besloten dit ook te doen. Zij waren al een paar keer naar de Po geweest, maar de verlangde vangsten waren uitgebleven. Maar dat stond op het punt te veranderen...

"De Po Upper is allesbehalve makkelijk!"

Johann Troppacher, Team Black Cat

De gidsenweek van Peter en Ale vond half mei plaats. Dit is het moment waarop voor de meeste vissers de alarmbellen beginnen te rinkelen - het paaiseizoen! De meesten willen koste wat kost voorkomen dat de geplande vistrip precies in de "tijd van de liefde" valt, want de angst om een hele week voor domme vissers te zitten is erg groot. Maar Johann heeft al veel ervaring en weet precies hoe hij onze getraliede vrienden moet oppakken in deze zogenaamd moeilijke fase. In principe is hij van mening dat je deze tijd niet hoeft over te slaan om te vissen, omdat het ALTIJD mogelijk is om vis te vangen. Al was het maar omdat 99% van de visreizen naar de Po slechts één week duren en het meer dan onwaarschijnlijk, of liever gezegd absoluutonmogelijk, is dat alle meervallen in precies die ene week in mei of juni paaien. Natuurlijk, of liever - natuurlijk- is er elk jaar een bepaalde periode waarin de vangstberichten van grote vis instorten, dat is duidelijk. Maar ook niet alle grote meervallen paaien in slechts één week. Wanneer men de totale populatie van het geslacht Silurus Glanis bekijkt, bedraagt de paringsperiode waarschijnlijk drie tot vijf weken. Maar de tijd die EEN exemplaarnodigheeft om dit te doen, en dus de fase waarin het geen of zeer weinig voedsel tot zich neemt, is natuurlijk veel korter.

Ale en Peter hadden in het begin ook hun bedenkingen. Maar omdat het voor hen ook belangrijk was om een gezellige en ontspannen vakantieweek aan de grote rivier door te brengen, werd het toch mei. Johann besloot deze keer te vissen bij een steenpakket, een van de weinige plaatsen met een goede stroming. Aangezien er een lichte stijging van het water was van ongeveer 40 cm, presenteerde hij de aasvis dicht bij de oppervlakte, op ongeveer 1 1/2 m waterdiepte. Johann bood verschillende soorten aas aan, waaronder meerval en ook een paling, met behulp van een speciale rig. Hoe hij dat precies deed, welke tactieken hij gebruikte en welke producten hij gebruikte voor de montages, kun je zien in de volgende video's op Johanns YouTube-kanaal The Haunzz Fishing & Videoproduktion... De titels van de video's over dit onderwerp zijn: "Wallerangeln in der Laichzeit", "A wie Aal-Montage".

BLIJF BIJ ONS EN VANG MEER VIS !

Bekijk de productcatalogus


Zoek uw Black Cat dealer