Laat het spel beginnen


Meervalvissen is onklopbaar trendy. Er zijn veel verschillende vangststrategieën om een zware bebaarde meerval te verleiden. Mijn gouden openingsregel is de methode van de actieve meervalvisserij. Als effectieve zet raad ik aan om het aas direct voor de mond van het roofdier aan te bieden en om dit te oefenen stap ik nu in mijn vissersboot. Hiermee verplaats ik de meerval op zijn "vacht".

"Maak het met Zwarte Kat"

Toby Beeloo, Black Cat Team

Vismethode

Het actief vissen op meervallen met Wallerholz en Teaser is zeer eenvoudig. Een beproefde manier van deze methode is om de juiste visplek te kiezen en vervolgens "de strijd aan te gaan" met de juiste "wapens". Om de meerval te kunnen zoeken is een fishfinder een onmisbaar hulpmiddel, dat niet alleen de diepte waarop de meerval wordt gevist aangeeft, maar ook het contact met de meerval in de onderwaterbioscoop onthult.

Wanneer u een mogelijke locatie hebt bereikt, bevestigt u een teaser aan het einde van de lijn en vult u deze met de wormen. De Black Cat Teaser is uitgerust met een enkele haak en een triplet. Op de drievoudige haak zet je drie spoelwormen per haakpunt en op de onderste haak twee spoelwormen. Deze onderste haak dient alleen als "angsthaak", die het mogelijk maakt om zelfs voorzichtig de meerval te slim af te zijn. Zodra de teaser bedekt is met wormen, ligt uw inzet op tafel en kan het spel beginnen.

In het begin is er altijd de vraag in welke diepte het aas het beste gepresenteerd kan worden. Het is een goed idee gebleken om het in eerste instantie een of twee meter boven de bodem aan te bieden. Sommige meervallen migreren echter ook meer oppervlakkig: als je dit op de fishfinder ziet, is het raadzaam om hierop te reageren - d.w.z. om de teaser hoger te leiden. Dergelijke actieve vissen hebben ook een veel grotere kans om aas te nemen dan meervallen die lui zijn op de bodem. Als er echter helemaal geen roofdier kan worden gedetecteerd op het vermeende ingangspunt, kan het de moeite waard zijn om het walshout te activeren en zo de doelvissen naar het visgebied te lokken.

Zet de Black Cat Teaser in beweging!

Als je op een stromend water vist, hoef je de teaser niet te verplaatsen, want de stroming doet dat al voor je. Om de meerval sneller te laten waarnemen, helpt een korte ruk af en toe. Bij het vissen in stilstaand water beweegt de teaser zelf helemaal niet. Alleen de kronkelende wormen aan de haak hebben hun uiterlijk. Om wat meer leven in dit gebied te brengen, moet de teaser van tijd tot tijd worden verplaatst. Maar wees voorzichtig! Overdrijf alsjeblieft niet, ... het is geen grapje.

Zodra de meerval naar de plaaggeest stijgt, is het belangrijk om hem stil te houden en te wachten op een hapje. Kijk uit! Deze beten kunnen vaak erg koelbloedig zijn. Sla niet direct toe, maar wacht even tot de meerval de wormbundel goed heeft ingeademd.

Wanneer mag er geklopt worden?

Er zijn enkele debatten over het gebruik van het muurhout. Ik gebruik het klophout alleen als het Fishfinder scherm geen meerval laat zien, maar mijn visinstinct zegt me dat ik "hier moet blijven en het moet proberen". Maar als je de meerval op het echoscherm ziet zodra hij aankomt, is het kloppen niet nodig en helemaal niet gewenst. Het laten zakken van het aas en het presenteren van het aas boven de vis is de beste manier om te bepalen of het aas in een voedingsgemoedstoestand is. Echter, als de doelvis van het scherm verdwijnt, dan kunt u heel goed gebruik maken van het waller hout. Vijf kloppen is meer dan genoeg om de meerval terug te lokken en hem nieuwsgierig te maken naar je verleider. Zodra het roofdier naar het aas stijgt, hoef je het meervallenhout niet meer te gebruiken, in het ergste geval kan dit zelfs de meerval afschrikken.

 

Materiaalpakket

Hengel

Het actief vissen op meerval met teasers kan in principe met elke verticale meervalstang. Ik gebruik graag de Black Cat Solid Fun met een lengte van 1,80 meter en een gietgewicht van 240 gram. Maar ook de Black Cat Vertical of de Black Cat Fireball zijn geweldige hengels voor dit soort vissen. Bij de keuze van een hengel is het belangrijk dat deze een gevoelige tip heeft, zodat zelfs zorgvuldige beten kunnen worden geregistreerd. Het moet echter wel voorzien zijn van een sterke blank om de haak te kunnen zetten en een grote vis met gemak te kunnen hanteren.

 

Stationaire rol of multirol?

Er zijn geen grote vaste rollen of multirollen nodig om vanaf de boot te vissen. Een model met een lijncapaciteit van 150 meter is meer dan voldoende. Black Cat heeft verschillende haspels in zijn assortiment die ideaal zijn voor dit type visserij.

 

Koord

Als hoofdlijn gebruik ik de Black Cat S lijn in een dikte van 0,42 millimeter. Ik adviseer iedereen om niet dunner te vissen dan 0,40 millimeter. Niemand weet welke onderwaterobstakels de weg naar de doelvis blokkeren. Een dikkere lijn geeft u niet alleen extra trekkracht, maar ook schuurbestendigheid. Je wilt geen gigantische meerval verliezen omdat je lijn breekt...

Er zijn veel rivierstrategieën om een meerval aan de haak te slaan. Vandaag kon ik een bijzonder geslaagde presentatie geven. Met de teaser van Black Cat kun je een "Black Jack" winnen in het roofdierspel - je hebt er al de beste inzet voor.

 

Uw
Toby Beeloo, Black Cat Team
"Maak het met Zwarte Kat"


Bekijk de productcatalogus


Zoek uw Black Cat dealer