Top 3


Voor mij is het onvermijdelijk dat bij het vissen op meervallen in Duitsland de dode aasvissen betrokken zijn. Wettelijke voorschriften verplichten ons tot het ontwikkelen van montages en aaspresentaties die er zo realistisch mogelijk uitzien. Het Black Cat team staat altijd nauwgezet en met zorg voor nieuwe uitdagingen om uiteindelijk uitstekende producten voor de meervalvisserij te creëren. Daarom wordt ik al enige tijd gedomineerd door drie direct gekoppelde componenten: de Buzzer Hooks, de Tree-U-Poses en de Dead Bait Puncher inclusief de kurkstokken. Het zijn allemaal de juiste gereedschappen en hulpmiddelen voor het bereiden en presenteren van dode aasvissen. Hiervoor gebruik ik bij voorkeur forel met een gewicht van ongeveer 300 tot 400 gram.

"Alle goede dingen komen in drieën"

Sascha Kral, Team Black Cat

En dit is hoe het "trio" werkt...

We beginnen met de Dead Bait Puncher. Ik maak een insnijding in de huid op de rug boven de anaalvin, ongeveer een centimeter lang. Dan wordt de Dead Bait Puncher door mij naar de kop gedraaid, zodat ik een stuk rugfilet verwijder. De kurken worden door middel van de stanser in de gecreëerde holte gestoken en met de binnenste stok in de rug geduwd. Het is belangrijk dat de stokjes in gelijke aantallen worden gebruikt op beide ruggen van de aasvissen. Als vuistregel geldt: gebruik altijd zoveel mogelijk kurkstokken als er over de lengte van de rug geplaatst kunnen worden! Bij het daadwerkelijk lokken is het zeer belangrijk dat de geleidingshaak door de onder- en bovenkaak wordt geleid om de bek van de aasvissen gesloten te houden.

Volgende, alstublieft! De zoemerhaak! Het wordt geplaatst in het gebied van de anaalvin en werkt quasi "tegen" de kurkstokken in de rug, als een soort tegengewicht of kiel, om het kunstaas in de stroming te stabiliseren. De zoemer, een draaiend spinnerblad, vervult de taak om de nodige drukgolven direct op het kunstaas te genereren, zodat de meerval het kunstaas ook bij het uitzetten snel kan lokaliseren.

Het staartlicht van onze duivelse triple is de Tree-U-Pose. De eerste indruk telt. Gewoon een geweldige ontwikkeling, deze onderwaterhouding, die lijkt op een kerstboom in vorm! Door zijn golfvormig ontwerp slaagt hij erin om extra stroomdraden te creëren enkele centimeters voor de geleidingshaak. Met zijn geïnduceerde turbulenties zorgt hij voor een echte "boom" onder water.

Voor de niet toegestane visserij met levende aasvissen is deze onverslaanbare driedubbele vis voor mij een ingenieus en aantrekkelijk alternatief. Mijn motto: Legal ... is niet irrelevant! Ik wens u veel plezier bij het uitproberen en veel succes, want zelfs met deze producten zit de duivel in het detail.

Maak het met Black Cat!

Uw
Sasha Kral
Team Zwarte Kat

Maak het met Black Cat!

Foto's van het drietal op het water:


Bekijk de productcatalogus


Zoek uw Black Cat dealer