Landingsnet instellen

Enkele foto's van avonturen op het water:


Waller fishing en levende aasvissen - ja, waar ze toegestaan zijn, horen ze onvermijdelijk bij elkaar. Om permanent succesvol te zijn op meerval kan de roofvisser niet om een overeenkomstige selectie van aasvissen heen. Als ze na de vangst voor het eerst het daglicht zien, is de juiste manier om ze te houden het belangrijkste. Om ze op de lange termijn fris en levendig te houden behoren diverse landingsnetten en holdingmogelijkheden tot mijn basisuitrusting.

Ik ben voorstander van de Black Cat Range, die meervalvissers verschillende soorten netten in de portefeuille aanbiedt. Elk model heeft zijn eigen speciale toepassingsgebied en is daarom een onmisbaar hulpmiddel. In principe gebruik ik het aasnet, de Baitfish Tunnel en het rubberen schepnet.

Al tijdens de aanschaf van het aas, het voeren, gebruik ik het Black Cat Bait Net om de verslaafde vis vast te zetten. Het rubberen net vermijdt beschadiging van het slijmvlies van de schubben en zorgt er zo voor dat het gevangen aas zo intact mogelijk het houtnet bereikt.

"De aangekondigde vraag naar aas zit dus altijd in de Baitfish Tunnel, maar het lange termijn aanbod van aas zit in het schepnet. "

Sasha Kral

Voor het eigenlijke houden van mijn aasvissen gebruik ik twee verschillende soorten landingsnetten. Hier maak ik een onderscheid tussen korte- en langetermijnhouden. Om mijn voorraad zo lang mogelijk knapperig en vers te houden, houd ik bijna de hele hoeveelheid van mijn aasvissen in het rubberen schepnet. Het Black Cat schepnet heeft een lengte van drie meter en een ringdiameter van 45 centimeter. De Köfis voelen zich er prettig bij en hebben genoeg ruimte. In het rubberen gaas blijven ze lang onbeschadigd.

Het wordt een goed afgeronde zaak met de derde in de groep, de Black Cat Baitfish Tunnel. Voor de korte termijn vraag, d.w.z. voor de komende visnacht, heb ik dit relatief kleine rubberen schepnet nodig, waarin voldoende aasvissen voldoende ruimte vinden. Het sensationele voordeel: wanneer een vervangend aas wordt weggehaald, worden niet alle aasvissen uit het totale bestand altijd tegelijkertijd gestoord. De grote opening van de Baitfish Tunnel wordt afgesloten met een elastiekje. Een draadspiraal stabiliseert de tunnel zowel in stilstaand water als in de stroom.

De aangekondigde vraag naar aas zit dus altijd in de Baitfish-tunnel, maar het lange termijn aanbod van aas zit in het schepnet. Voor de komende visnacht zal het bestand van de Baitfish-tunnel steeds weer worden uitgebreid, waarbij het hoofdbestand zich zonder enige beperking in het rubberen schepnet zal blijven bevinden.

Het is essentieel dat het aas met de juiste apparatuur wordt vastgehouden en dat de aasvissen goed worden bewaard. Praktische netten zijn als verse conservenblikken die ervoor zorgen dat alles knapperig en vers blijft. De gewenste doelvissen zullen niet lang meer op zich laten wachten.

Uw

Sascha Kral, Team Black Cat

Strakke lijnen!

Enkele foto's van avonturen op het water:


Nog meer nieuws


Naar het nieuws